Jandarmii sălăjeni, câştigătorii concursului „Aventuri culinare”

Un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj şi-a adjudecat locul I la prima ediţie a concursului de gătit în aer liber „Aventuri culinare”. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 1- 3 august, pădurea Arini, localitea Sebeş, judeţul Alba. Potrivit informaţiilor primite de la IJJ Sălaj, concursul a fost organizat de International Police Association, Secţia Română – Regiunea 2 Alba şi a constat în prepararea unor reţete din bucătăria tradiţională sau internaţională. Pregătirea reţetelor s-a făcut la ceaun, tigaie, oală, grătar sau cărbuni, la foc deschis (gaz sau lemn).

Fiecare echipă a intrat în concurs cu un singur preparat gătit. Echipajul sălăjean, formaz din plutonier adjutant şef Adrian Sabău şi plutonierul adjutant şef Ioan Aciu, a preparat un gulaş, în compoziţia căruia s-au regăsit trei feluri de carne: mistreţ, porc şi afumătură.

Juriul a avut o misiune grea, aceea de a alege cel mai bun lot participant, după criterii clar stabilite: gustul mâncării gătite la faţa locului, prezentarea produselor alimentare în forma finală, pregătirea alimentelor de bază pentru mâncare – dexteritatea concurentului, aspectul interior şi cel exterior al standului, îmbrăcămintea concurenţilor. Potrivit sursei citate, la concurs au luat parte opt echipe din ţară şi două din Ungaria. De asemenea, a mai fost acordat şi marele premiu, care a fost adjudecat de IPA – Regiunea 3 Alba.

One Thought to “Jandarmii sălăjeni, câştigătorii concursului „Aventuri culinare””

  1. Anonim

    Bravo lor, dar pana la urma ce loc au luat efectiv jandarmii salajeni. Ma gandesc la faptul ca marele premiu nu o fi locul 2?

Leave a Comment